O meni

Zovem se Janko Glavonjić i bavim se frilensingom. Pisao sam i pišem za mnoge domaće i strane sajtove, od kojih bih posebno pomenuo www.sportske.net, jedan od najčitanijih sajtova u Srbiji. Pored sportskih sajtova oprobao sam se pišući i za sajtove koji se bave internet marketingom, affiliate marketingom, pisao sam i opise tehničkih uređaja i osvrte na njihove karakteristike, razne eseje i autorske tekstove za “svaštarske” sajtove.

Uglavnom, pisao sam o gotovo svemu što ne zahteva usku, stručnu specijalizaciju i možda ste nekad i nabasali na neki moj tekst pre susreta sa ovim blogom 🙂

Ovaj posao nije lak, ali ako ga shvatite kao posao (morate biti odgovorni, praviti svoj raspored i DRŽATI SE TOGA), možete čak i živeti od posla frilens pisca u Srbiji. Verujem da dobar deo ljudi koji besciljno luta internetom radi zabave može postati frilens pisac. Nije vam potrebno nikakvo formalno obrazovanje! Morate znati da se izražavate i pratiti zamisao svog klijenta sa kojim sarađujete, kao i znanje engleskog jezika. I to je sve!

Naravno, gore pomenuto mora da bude na natprosečnom nivou, nije svako ko je imao petice u srednjoj iz engleskog i na temu “Jesen u mojoj ulici” dobar pisac, ali ako želite da radite i shvatite da niste dovoljno dobri i dođete do zaključka kako da se usavršite, uradili ste više od pola posla!

Trudiću se da vam na ovom blogu predstavim kako da dođete do posla i kako da ga dobro uradite, a pokušaću i da vam približim neke druge sjajne izvore koje sam ja koristio da bih krenuo da se bavim ovim poslom i tako vam uštedim vreme i izvučem iz eventualnih ćorsokaka u koje možete upadati.

Kako to izgleda u praksi, na engleskom jeziku, proverite ovde.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Email
  • RSS