Kako povećati AdSense zaradu za 50 do 120%

Da li želite da povećate svoj prihod od Google Adsense-a za 50% – 120%?

Ako je vaš odgovor da, sigurno će vam se svidjeti recenzija Ezoic-a.

Zamislite da postoji program koji će vas navoditi da postavite oglase na pravo mjesto gdje možete da ostvarite više klikova (i zarade).

Program koji vam može reći koja je veličina oglasa savršena za vaše posjetioce i sa kojim oglašivačima treba da sarađujete kako bi ostvarili veći prihod od oglasa.

Svi ovi faktori će definitivno uticati na vašu dnevnu zaradu i bez toga da morate da brinete o nečemu.

Ako ste zaista zainteresovani da saznate o Ezoic-u i o tome kako on vama može povećati zaradu, onda će vam ova recenzija sigurno puno pomoći.

Upoznaćete se sa svim što je sa Ezoic-om povezano, a i pokazaću vam do kakvih je poboljšanja došlo koristeći Ezoic.

Dakle, da ne trošimo mnogo vremena, prelazimo na suštinu.

Šta je Ezoic?

Ezoic je platforma za testiranje oglasa koja testira sledeće:

 • položaj oglasa
 • veličinu oglasa
 • dizajn oglasa

Pomaže vam da pronađete apsolutno najbolju kombinaciju za maksimiziranje zarade. Sa ovim različitim varijablama, postoje hiljade kombinacija i vjerovatno bi vam trebale godine da shvatite „ultimativnu“ kombinaciju za vašu web stranicu, dok Ezoic to automatski radi.

Ezoic je Google Adsense sertifikovani partner, ali to nije jedini oglasni program s kojim rade. Registracija na Ezoic vam omogućava da dobijete pristup i svim njihovim ostalim oglasnim partnerima. Veća konkurencija za vaš oglasni prostor znači i veću zaradu.

Ezoic koristi preko 200 miliona korisnika mjesečno iz cijelog svijeta.

Zašto treba da počnete da koristite Ezoic?

Ako se pitate zašto biste trebali razmotriti Ezoic, evo nekoliko zapanjujućih karakteristika Ezoic-a.

 • Probne pozicije oglasa: Za svoju web stranicu možete odabrati čak 1000 pozicija oglasa. Ezoic Ad Tester pronaći će najbolje kombinacije koje odgovaraju svakoj stranici kako bi povećali broj ukupnih klikova i vidljivost oglasa.
 • Izgled mobilnih i tableta: Dobra stvar kod Ezoic-a je što nije ograničen samo na desktop računare. Takođe automatski kreira varijacije oglasa za mobilne telefone, i čak i za tablete.
 • Testiranje rasporeda: Ezoic-u sistematski koristi podatke (vrijeme provedeno na vašoj web stranici, broj pregleda stranice po posjeti i stopu napuštanja stranica) da bi izabrao koji izgled najbolje povećava korisničko iskustvo. Takođe poboljšava poziciju oglasa na web stranici, i to na svakoj stranici kako bi povećao prihod.

Većina blogera nisu tehnološki stručnjaci, tako da možda ne znaju šta rade pogrešno. Jednostavno mnogi ne znaju kako testirati, analizirati, pa čak i poboljšati izgled web stranica.

Čak i da imamo prave resurse, testiranje stotina oglasa i praćenje koji od njih najbolje rade na mobilnim uređajima, desktop računarima i tabletima može biti veoma veoma dug i naporan proces.

Tu dolazi Ezoic.

Cilj Ezoic-a je da testira i da pronađe jedinstvene kombinacije oglasa koje najbolje funkcionišu za svakog posjetioca koji dođe na vašu web stranicu.

Ezoic koristi sistem mašinskog učenja (A.I.) za testiranje gomile podataka za kombinaciju oglasa.

One uključuju veličine, boje, lokacije, količine, dostupne tipove oglasa, uređaj, brzinu veze, izvor saobraćaja, geo-lokaciju, nove vs. ponovljene korisnike, pa čak i vremensku prognozu! – da bi se utvrdilo kako svaki korisnik stupa u interakciju sa web stranicom.

Vremenom, Ezoic će naučiti, prilagoditi se i pronaći najbolja mjesta i vrste oglasa za prikazivanje na vašoj web stranici.

Ovaj pametni Ad Tester koji samostalno uči vam može pomoći da povećate zaradu od oglasa i da poboljšate metričke podatke o korisničkom iskustvu kao što su vreme na web stranici, pregledi stranica po posjeti i stopu napuštanja stranica.

Prednosti Ezoic-a

Evo nekoliko glavnih razloga zašto biste trebali razmotriti upotrebu Ezoic-a na svom sajtu.

Zaradićete više novca

To je očigledno. Znam. Čitate ovaj tekst na blogu, jer tražite načine za optimizaciju zarade. Ezoic će vam pomoći da zaradite više od svog bloga. Obećavam.

U stvari, ako želite da poboljšate svoju web stranicu i da zaradite više novca od svog bloga, morate da testirate, testirate i testirate…

Testiranje lokacija i kombinacije stilova je jedan od mnogih aspekata gdje vam Ezoic može pomoći da zaradite više, a da ne ulažete puno truda. Tipično poboljšanje je najmanje 50%.

Poboljšaćete korisničko iskustvo

Kada je u pitanju monetizacija bloga, najčešće se gleda korisničko iskustvo.

Međutim, ako biste mogli da pružite bolje iskustvo posjetiocima, oni će se duže zadržati na vašem blogu, pročitati više stranica i najvjerovatnije će nastaviti da se vraćaju da bi provjerili vašu web stranicu.

Srećniji posjetioci > Više pregleda stranica > Više klikova > Više prodaja > Više prihoda.

Pristup Google Ad Exchange

Ezoic vam omogućava pristup Google Ad Exchange-u, odnosno razjmeni ponuda u realnom vremenu. Veća konkurencija za ponude znači i više prihoda od oglasa.

Bezbjedno je

Ezoic je Google sertifikovani partner, tako da možete da im vjerujete da obrađuju sve, od postavljanja do optimizacije oglasa. I 100% je u skladu sa Google pravilima.

Nije potrebno dodatno trošenje vremena ili posjedovanje tehničkih vještina

Ako ste ikada pokušali sami da napravite testne oglase, trebalo bi da znate da je to izuzetno komplikovan i težak zadatak.

Ono što je posebno značajno u vezi sa Ezoic-om je to što će automatski pokrenuti testove za vas i odabrati najbolju kombinaciju oglasa za vaš sajt ili blog.

Kada namjestite podešavanja prateći jednostavne korake u nastavku, sve ostalo će biti u potpunosti automatizovano.

Nizak prag plaćanja

Google AdSense zahtjeva minimum od 100 dolara ili 70 eura kako biste mogli da “povučete” zaradu. S druge strane, za Ezoic je potrebno samo 20 dolara. Pored toga, Ezoic nudi isplatu i na Payoneer i druge sisteme plaćanja, što nije slučaj sa AdSense-om.

Izuzetna korisnička usluga i podrška

Njihova korisnička usluga i podrška su odlični. Sva pitanja možete postaviti putem mejla ili putem opcije ćaskanja uživo, odnosno chat-a.

Tim ima odlično tehničko znanje, i njihov odgovor je nevjerovatno brz.

Ako se prijavite za Ezoic, ali ste zbunjeni iz bilo kog razloga (kao npr, kako da ga podesite, napravite oglasne jedinice, podnesete zahtjev za Google Ad Exchange itd.), uvijek možete da im pošaljete mejl i oni će vam pomoći u tome.

Bez rizika

Nema ugovora. Možete da prekinete sa korištenjem ako niste zadovoljni njihovim uslugama ili rezultatima.

Da li ste spremni da počnete sa Ezoic-om?

Kliknite OVDJE da se odmah prijavite.

Koji su uslovi za Ezoic

 • Vaša web stranica treba da ima najmanje 10.000 pregleda stranica na mjesečnom nivou, kako bi se proizveli pouzdani i sigurni rezultati.
 • Web stranica treba da bude u skladu sa Google pravilima.
 • Web stranica treba da bude u skladu sa AdSense pravilima.
 • Vašu web stranicu treba da odobri Adsense.
 • Ezoic sarađuje sa informativnim web stranicama i sa stranicama bogatog sadržaja. Trenutno ne rade sa korporacijskim i eCommerce veb stranicama. Međutim, ako je vaš blog povezan sa e-Commerce web stranicom – oni će je sigurno razmotriti!

Kako Ezoic funkcioniše

Ako ste upoznati sa optimizacijom stope konverzije (CRO), A/B split testiranjem ili multivarijantnim testiranjem (MVT), onda ste vjerovatno sve već shvatili.

Ali u osnovi Ezoic posjetiocima prikazuje različite izglede oglasa i određuje koji od njih ostvaruju najviše klikova i prihoda.

Ako biste testirali, recimo tri oglasa na petnaest potencijalnih pozicija, morali biste ručno da testirate preko milion dizajna, dok njihova platforma sve to radi automatski.

Međutim, Ezoic ide i dalje od toga, kako bi se osiguralo i korisničko iskustvo (broj posjeta, vrijeme na web stranici, stranice po posjeti itd.).

Jednom kada se prijavite za Ezoic, potrebno je postaviti jednostavnu skriptu na stranice vašeg web sajta ili možete usmjeriti DNS (nameservere) na Ezoic. Kada to učinite, odmah možete da uključite i isključite Ezoic sa njihove komandne table.

Kako podesiti Ezoic za povećanje prihoda od oglasa

Početak je vrlo jednostavan. Nakon početnog podešavanja, koje traje oko 20 minuta, sistem je potpuno automatizovan – pruža vam više vremena da se fokusirate na sadržaj ili druge projekte.

Kreirajte nalog za Ezoic

Kliknite OVDJE da biste se prijavili za besplatan Ezoic nalog.

Kliknite na dugme „START FREE TRIAL“, i dobićete da popunite obrazac za registraciju. Unesite link vaše web stranice, vaš mejl, lozinku i lokaciju.

Nakon što popunite ovaj jednostavan obrazac za prijavu, kliknite na „CREATE EZOIC ACCOUNT“ da biste nastavili.

Povežite svoju web stranicu

Prvi korak podrazumijeva integraciju vaše web stranice sa Ezoic-om. Da biste to učinili, morate da usmjerite DNS odnosno nameservere ka Ezoic-u.

Povezivanje sa Ezoic-ovim DNS-om

Preporučeni način integracije je da se povežete s Ezoic-ovim DNS-om tako što ćete svoje nameservere usmjeriti ka Ezoic-u (to je ono što 99% vlasnika sajtova bira).

Ezoic koristi Amazon Cloud Services (AVS) sa četiri data centra širom svijeta za brzu i pouzdanu uslugu. Sve što trebate učiniti je da ažurirate nameservere vašeg sajta kod registra vašeg domena.

Ezoic tada postaje vaš glavni DNS; olakšavajući vam uključivanje i isključivanje Ezoic-a dok istovremeno održava i pokreće vašu web stranicu.

Kako da povežete Ezoic sa svojim sajtom?

Prijavite se na svoj Ezoic nalog.

Na početnoj stranici trebali biste vidjeti veliku poruku “GET STARTED TODAY” i odmah ispod “Integrate Your Site“.

Kliknite na to. Ako se ta poruka ne pojavi, možete kliknuti “Settings”u glavnom meniju i izabrati „Integracija“.

Na sledećoj stranici kliknite na dugme „VIEW INSTRUCTIONS“ i pratite uputstva ako biste željeli da sajt povežete sa WordPress dodatkom, ili na “ACTIVATE VIA OWN ACCOUNT” ako ste sajt već povezali sa Cloudflare-om.

Ako samo vidite Cloudflare kao opciju, obratite se svom predstavniku Ezoic-a kako biste omogućili integraciju preko DNS-a (ili potpunu integraciju putem Cloudflare-a).

Ako odaberete opciju za povezivanje preko Cloudflare-a, na sledećoj stranici unesite korisničko ime i lozinku od Cloudflare-a i kliknite na dugme “SAVE“.

Ako odlučite da usmjerite nameservere ka Ezoic-u umjesto povezivanje putem Cloudflare-a ili WordPress dodatka, na stranici “Settings” u dijelu “Nameservers“, prikazaće vam se trenutno podešavanje DNS-a vašeg domena zajedno sa onima koje ćete takođe morati da promjenite.

Navedeni nameserveri različiti su za svaki domen, tako da je izuzetno bitno da ih dobijete direktno sa ove stranice na vašem Ezoic nalogu, a ne preko slike ispod.

Da biste promjenili nameservere, morate se prijaviti gde god da je vaš domen registrovan. Uputstva za svakog registra su malo drugačija, a ovo su neki od njih:

Nakon što promjenite nameservere vašeg domena, može proći 12-24 sata dok se promjena ažurira.

Druga opcija, povezivanje sa Cloudflare-om

Korisnici Cloudflare-a mogu se jednostavno povezati tako što će instalirati Cloudflare aplikaciju u Ezoic App Store. Ezoic će nakon toga imati pristup vašim Cloudflare zapisima i postati vaš glavni DNS.

Integrišući sajt sa nameserverima ili putem Cloudflare-a, Ezoic će “biti između” korisnika i hostinga – slično zastupniku. Promjena nameservera ne utiče na vaš hosting i možete da nastavite sa radom na svojoj web stranici i ažurirati sadržaj bez prekida.

Kako se povezati sa Ezoic-om putem Cloudflare-a

 • Prijavite se na svoj Ezoic Dashboard
 • Klinite “”ACTIVATE VIA OWN ACCOUNT” (slika dole)
 • Unesite detalje vašeg Cloudfare naloga i sačuvajte

 

SSL

Važno je da se SSL podešavanja u vašoj Ezoic SSL aplikaciji tačno podudaraju s onima na Cloudflare-u. Na primjer, ako su vaše postavke SSL podešene na „Full (strict)“ pomoću CloudFlare-a, one se takođe moraju podesiti na „Full (strict)“ u vašoj aplikaciji Ezoic SSL da biste obezbjedili da vaša web stranica uvek funkcioniše bezbjedno.

Povežite AdSense sa Ezoic-om

Na stranici “Monetization“, unesite svoj AdSense mejl i kliknite na dugme “EMAIL LINK“. Nakon toga ćete dobiti mejl sa linkom kako biste povezali AdSense i Ezoic.

„Podesite testiranja oglasa“.

Vratite se na svoj Ezoic Dashboard i kliknite na “Monetization” u meniju, zatim uključite “Ad tester”.

Nakon što kliknete na dugme “NEXT”, biće potrebno da se registrujete na Google Ad Exchange. Unesite svoj mejl koji koristite za pristup AdSensu i kliknite na “RESEND LINK“. Nakon toga dobićete mejl za registraciju na Google Ad Exchange. Popunite prijavu i pošaljite je. Biće potrebno oko 24 sata da Google pregleda vašu aplikaciju i kao i dobijanja odobrenja.

Optimizaciju možete ubrzati tako što ćete uvesti Adsense podatke za poslednja tri mjeseca. Možete to učiniti klikom na dugme “GRANT AUTHORIZATION“. Svakako to preporučujem da uradite.

Evo i zvaničnog videa koji će vam pomoći da shvatite kako da kreirate i integrišete Ezoic sa svojom WordPress web stranicom:

Na stranici “Monetization” možete pogledati uputstvo za povezivanje sajta i podešavanje oglasa, što toplo preporučujem da uradite.

Nakon što ste obavili sve ove korake, završili ste sve sa vaše strane.

Sada morate samo da sačekate odobrenje od Google Ad Exchange-a.

Ako vam se sve ovo čini komplikovano, možete kontaktirati Ezoic podršku da vam pomogne ako bilo gdje zapnete.

Strpljenje

To je sve. Sada se morate samo odmoriti i pustiti Ezoic sistem da prođe kroz sve moguće kombinacije kako bi pronašao najbolje oglase i povećao vam prihod od oglasa. Tokom prvih nekoliko nedelja sistem uči ono što najbolje radi, tako da je ovdje strpljenje ključno!

Ako sistemu date vremena koje je potrebno za učenje i optimizaciju, bićete veoma zadovoljni rezultatima!

To može trajati nedelju dana do 2 mjeseca, zavisno od vašeg prometa, broja položaja i veličine oglasa.

Da li će Ezoic u potpunosti zamjeniti vaš Google Adsense? Ezoic ne uklanja Google Adsense, možete da nastavite da ga koristite kako želite. Ono što trebate da uradite je da na svoj Ezoic nalog instalirate drugu aplikaciju koja se zove Mediation.

Aplikacija Mediation omogućava vam da povežete postojeće oglasne mreže, uključujući i AdSense, u Ezoic-ovo testiranje. Kada se Google Adsense poveže, on će se nadmetati sa Ezoic-ovim oglasnim partnerima za oglasni prostor na vašoj web stranici.

Na taj način ćete osigurati najbolje plaćene oglase. Drugim riječima, Ezoic sistem će osigurati da zaradite maksimalnu moguću zaradu!

Koliko košta Ezoic?

Uz sve ove karakteristike koje bi mogle direktno uticati na to koliko novca zarađujete, mogli biste pomisliti da je Ezoic dosta skup. Međutim, to uopšte nije tako.

Za blogere, Ezoic nudi besplatan plan.

Ali, ovaj besplatni plan dolazi uz jedan uslov:

Morate pristati na prikazivanje malog Ezoic oglasa na dnu stranice.

Ako ne želite da prikazujete oglas, plaćeni paketi počinju od 10% vaše zarade mjesečno. Nakon što krenete da dobijate dobre rezultate nakon korišćenja Ezoic-ovog besplatnog plana, predložila bih vam da pređete na taj plan od 10%.

S obzirom da Ezoic tvrdi da većina vlasnika web sajtova poveća prihod za 50%, prema mom mišljenju, ovo je mala cijena koju treba platiti. Takođe, pomoću jednog Ezoic naloga možete upravljati sa više web sajtova.

AdSense vs Ezoic – Ko pobeđuje?

Google AdSense

 • Niska zarada na hiljadu pregleda
 • Minimalni iznos isplate je 100 dolara / 70 eura
 • Nema menadžera koji bi vam pomogao kad god se suočite sa poteškoćama
 • Morate ručno da obavite sva A/B testiranja

Ezoic

 • Visoka zarada na 1000 pregleda. Zaradu možete bukvalno udvostručiti ili čak utrostručiti
 • Minimalni iznos isplate je samo 20 dolara
 • Ezoic će obezbjediti menadžera koji će vam pomoći kad god je to potrebno
 • Ezoic će automatski uraditi A/B testiranje kako bi vam pružio najbolje rezultate

Ako tek počinjete sa blogom, Google AdSense je odličan način da se upoznate sa prihodima od oglašavanja. Kad bude bilo moguće da koristite uslugu poput Ezoic-a, toplo bih vam preporučila da to učinite.

Što se tiče Ezoic-a, videćete veliko poboljšanje prihoda od oglasa i iskusićete nenadmašivu korisničku podršku, tako da ćete poželeti da ste krenuli ranije da koristite Ezoic.

Završne reči

Zamislite da imate web sajt koji generiše 1.250 dolara mjesečno pomoću Adsense-a, i da to udvostručite na 2.500 za samo 3 mjeseca primjenom Ezoic Ad Tester-a. To bi bilo zaista lijepo.

Čak i ako imate malu web stranicu koja generiše 100 dolara mjesečno, Ezoic bi mogao da vam pomogne da generirate 150 ili 200 dolara mjesečno na autopilotu.

Pored toga, takođe će vam pomoći da povećate brzinu web stranice i generiše sve tehničke stvari koje su vam potrebne da biste očuvali svoj Adsense nalog.

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ako se vaša web stranica nalazi na shared hostingu, poput jeftinih na Bluehost-u, Siteground-u, HostGator-u itd.

Što je web stranica veća i što više posjeta imate, to će brže Ezoic biti u stanju da testira i optimizira vaše oglase za optimalno korisničko iskustvo i za što veću zaradu.

Sve što vam treba je web stranica sa nekoliko stotina posjeta i Adsense nalogom na kojem ćete moći da se prijavite na Ezoic i da počnete da povećavate svoj prihod.

Kliknite OVDJE da se prijavite.

Ako se prijavite, javite mi se i ja ću biti u mogućnosti da vas povežem sa menadžerom. On će vam pomoći da podesite sve kako biste započeli što prije.

Nema sumnje da je Ezoic Ad Tester jednostavan i efikasan alat za blogere. Ako zarađujete sa Google Adsense-om, toplo vam preporučujem da počnete da koristite Ezoic.

Početak rada je potpuno besplatan. Nema ugovora, i nije potrebna kreditna kartica.

Prijavite se sada i isprobajte sami!

Ezoic je nevjerovatno moćan alat.

Ali je takođe i komplikovan alat.

Pokušala sam da vam pojednostavim da bi bilo lakše za razumijevanje i da lakše možete da krenete sa radom sa ovim tekstom.

Ako zarađujete pomoću AdSense-a, Media.net-a ili bilo koje druge oglasne mreže, svakako biste trebali da počnete da koristite Ezoic.

Ovaj automatizovani alat će definitivno povećati vaš prihod i uz njihov nizak minimalan iznos za isplatu, ne morate dugo da čekate da biste bili plaćeni.

A početak je besplatan.

Voljela bih da čujem o vašem iskustvu sa Ezoic-om. Šta mislite o tome kako da povećate prihod i da iskoristite maksimum na Ezoic-u? Javite mi u komentarima!

Djelite ovaj alat sa drugima koji imaju blog; biće vam zahvalni na pomoći u povećanju prihoda!

P.S. Ako imate bilo kakvo pitanje ili problem sa Ezoic-om, tu sam da vam pomognem, možete me kontaktirati ovdje.

Kada napravite Ezoic nalog, možete me obavjestiti i ja ću biti više nego srećna da vam proslijedim svog Ezoic menadžer-a, koji će vam lično pomoći da povećate prihod od oglasa.

Nadam se da ću time što djelim ovaj alat sa vama pomoći da povećate prihod od oglasa i pružiti sjajno iskustvo vašim čitaocima u svakom trenutku.

Za danas dosta pisanja, uskoro ću ažurirati tekst sa primjerima poboljšanja i drugim sitnicama. 🙂